Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Başkan Yavaş'ta dur durak yok!

Başkan Yavaş

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ‘Millet devletin ayağına değil, devlet milletin ayağına' gider anlayışı kapsamında kırsal mahalleleri dolaşıp sorunları çözmeye çalışıyor.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ‘Millet devletin ayağına değil, devlet milletin ayağına’ gider anlayışı kapsamında kırsal mahalleleri dolaşıp sorunları çözmeye çalışıyor.
Köyden mahalleye dönüşen kırsal yerleşim alanlarına her hafta Cuma günleri Daire Amirleri ve Belediye Meclis Üyeleriyle ziyaret eden Başkan Yavaş, diğer yandan ilçenin jeotermal turizm dalında atılım yapması için başlattığı çalışmaları sürdürüyor.
Başkan Yavaş, son olarak Yaylacık, Aktaş ve Kınık Mahallelerini ziyaret ederek sorunları dinledi.
Sındırgı’ya gelemediklerinden dolayı Başkan Yavaş’la görüşemediklerini söyleyen vatandaşlar, mahalle ziyaretlerinde başkanla görüşme imkanı bulup ihtiyaçlarını söyleme imkanı buluyor. Her hafta farklı mahalleleri dolaşan Başkan Yavaş, yöresel şivesiyle halkla daha iyi iletişim kurması dikkat çekiyor.
Başkan Yavaş, Yaylacık, Aktaş ve Kınık Mahallelerini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceleyip vatandaşların taleplerini not aldı.
Aktaş Köy Muhtarı Necati Özdemir ile birlikte köy meydanında vatandaşlarla buluşan Başkan Yavaş, vatandaşları dinledi.
Aktaş’ta hiçbir cep telefon şebekesinin çekmediğini, köyde internet de olmadığını söyleyen vatandaşlar, özellikle kış aylarında köyde hasta olduğunda cep telefonu çekmemesinden dolayı sıkıntı yaşadıklarını dile getirirken, ayrıca mahalleye parke taşı döşenmesine de devam edilmesini istediler.
Aktaş’ın ardından Kınık Mahallesine geçen Başkan Ekrem Yavaş’ı muhtar Halil Çetinkaya ve vatandaşlar karşıladı. Kınık Muhtarı Halil Çetinkaya Başkan Yavaş’a hangi konuda teşekkür edeceklerini şaşırdıklarını belirterek “Gölet yaptınız teşekkür ederiz. Elektrik sorunumuz vardı çözdünüz. Okulumuz kapanacaktı, sizin girişimlerinizle kapanmadı. Parke taşı için, sağlık evi için teşekkür ederiz. Ayrıca seçildiğiniz günden beri mahallemizden ilginizi hiç eksik etmediniz. Bugün de buraya kadar gelerek bizleri yine mutlu ettiniz, onurlandırdınız çok sağolun” diye konuştu.
Başkan Yavaş, Kınık’ta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Basındaki arkadaşlar da görüyordur bizim nasıl bir köye geldiğimizi. Eski dönemde Kınık Köyü’nün 7 mahallesi 4 de mezrası vardı. Büyükşehir ile birlikte hepsi mahalle oldu ama Kınık aslında 11 mahallenin birleştiği tek bir mahalle bu kırsal bölgemizde. Yani Edremit’te hizmet etmeye benzemiyor bizim işimiz. Sındırgı 540 kilometrelik bir yol ağına sahip ve bunun sadece 100 kilometresi asfalt, 440 kilometresi asfalt değil. Şehir merkezine 70 kilometre uzaklıkta yerleşim alanımız, mahallemiz var. Bir uçtan bir uca 140 kilometrelik bir çapta hizmet vermeye zorunluyuz. O yüzden de dağ bölgesine pozitif ayrımcılık istiyoruz. Bizde, öyle yakınlarda bir köy, mahalle yok. Dağların tepesinde 11 mahallenin birleştiği bir köydeyiz şu an. Ama halkımız ile iç içeyiz ve hizmet etmek için de bütün ekibimizle birlikte yollardayız gece gündüz. İnşallah şimdilik isim olarak mahalle olan bu yerleşim yerlerimizi şehircilik anlamında da mahalle yapacağız, şehirde ne varsa inşallah bu mahallelerimizde de o olacak. Balıkesir’de elektrikle ilgili 35 projenin 9’u Sındırgı’da yapıldı. Elektrik konusunda çok iyi bastırıyoruz. Taleplerimiz, projelerimiz hayata geçiyor. Elektrikle ilgili sıkıntılarınızın giderilmesi için siz de her türlü bürokratik takibinizi yapın. Sındırgı’da kırsal mahallelerimizde yaşanan elektrikle ilgili sıkıntıların giderilmesi için biz üzerimize düşeni yapıyoruz.”



Anahtar Kelimeler: Başkan_Yavaş_Sındırgı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı